Баскетболистите на Бостън Селтикс станаха първия тим, класирал се за следващия етап на плейофите, след нова победа над считания от мнозина за фаворит Бруклин Нетс. 

Келтите спечелиха като гости със 116:112, за да затворят серията с 4-0 и вече чакат победителя от сблъсъка между Милуоки и Чикаго, в който Бъкс водят с 3-1. 

Джейсън Тейтъм с 29 и Джейлън Браун с 22 точки поведоха Детелините, които не оставиха съмнение в превъзходството си, въпреки че много хора смятаха, че тимът от Ню Йорк ще успее да спечели серията. 

Кевин Дюрант изигра най-добрия си мач в серията, като наниза 39 точки за домакините, Кайри Ървинг добави 20, но това не бе достатъчно. Бостън контролираше мача през повечето време, като имаше аванс от 12 точки преди последната четвърт. 

В нея разликата падна до точка, но гостите удържаха, като след успешна добавка на Ал Хорфърд дръпнаха с 113:109 и затвориха двубоя. „Те просто бяха по-добри от нас“ призна Дюрант след мача. „Ние не правихме никакви сметки, а просто играхме здраво“ изтъкна Маркъс Смарт, чийто тим не загуби нарочно последния си мач от редовния сезон, за да избегне сблъсък с Бруклин. 

В същото време серията между Филаделфия и Торонто се завърза още повече. Раптърс спечелиха като гости със 103:88, за да намалят пасива си на 2-3 победи. Те ще бъдат домакини в следващия мач и ще могат да изравнят, след като преди това отстъпиха в първите 3 сблъсъка. Паскал Сиакам поведе канадците с 23 точки, а още четирима играчи вкараха между 12 и 17. Торонто дръпна с 13 точки на почивката, а след това разликата не падна под 8. 

На Запад Лука Дончич наниза 33 точки, а Далас срази Юта със 102:77, за да поведе с 3-2 в серията преди гостуването си в Солт Лейк Сити. Джазмените тотално разочароваха, като реализираха едва три тройки в мача, а в края и Донован Мичъл напусна заради мускулен проблем.